BRAND – alutruss

Az ALUTRUSS traverzek és kiegészítők elengedhetetlen kellékei a szórakoztató iparnak és a rendezvény világának. Akik jártasak ezeken a terülteken, azoknak ez a név sem idegen. Több éve jelen van ezen a piacon és évről-évre bebizonyítja, hogy jó választás.

Több méretben és átmérővel rendelkező elemekkel számolhatunk. 0,5 – 5 méter között szinte minden méretben találunk lehetőséget. Könnyen kezelhetőek és egyszerűen építhetőek össze legyen szó egyenes, sarok vagy íves elemekről. Profi kialakításának köszönhetően az 5 méteres traverzek is alig lépik át a 20 kg-os súlyt. Több fajta (1 – 2 – 3 – 4 pontos) szélességben kaphatóak.

Kiválasztása attól is függ, hogy milyen célra használjuk, vagy mekkora teherbírásra van szükségünk. Legyen szó például könnyű dekorációs, vagy látvány elemekről, hang és fénytechnikai eszközök rögzítéséről, vagy akár egy nagy színpad felépítéséről.


Aki foglalkozik traverz szerkezetek felépítésével, vagy olyan helyen dolgozik, esetleg tulajdonosa az adott helynek, például diszkónak, az előtt biztos nem cseng idegenül a márkanév.

A sokféle kivitelben létező traverzrendszereket magában foglaló ALUTRUSS megoldást kínál, a dekorációs céllal tervezett, fix, vagy mobil installációk, illetve torony rendszerek megépítéséhez. A 2009-es év újdonsága, hogy a rendszerek pro kategóriái már színezett kivitelben is megrendelhetőek.

A bemutató célra készített traverz rendszer elnevezése a márkán belül DECOTRUSS. A termékcsalád egyenes elemei 25cm-től 2m-ig rendelhetőek, míg a sarok és egyéb elemek, csak úgy, mint a nagyoknál, a legkülönbözőbb alakzatok létrehozására teszik alkalmassá a rendszert, megspékelve a két méretben rendelhető komplett körtraverzzel. Ezek a DECOTRUSS elemek a márkanévvel ellentétben acélból készülnek, de méretének köszönhetően egyáltalán nem nehezek..

A háromszög traverzeknek két változata érhető el, a kínálatban. A fix beépítésre szánt TRISYSTEM, és a „haknizásra”, az építést és a bontást megkönnyítő TRILOCK. A TRILOCK rendszer jellemzője, hogy az összeállítást segítő kónuszokkal, pinekkel, és sasszegekkel kapcsolódnak egymáshoz az elemek. Az egyenes elemek 21cm-től 5m-ig elérhetőek. A Sarok és egyéb elemek pedig lehetővé teszik, hogy a rendszer minél jobban az adott igényeknek megfelelően épülhessen ki. A TRISYTEM-re ugyan ezen jellemzőek igazak, amihez még hozzá kell tenni, hogy mind a kettő rendszerből elérhetőek a több átmérőben rendelhető kőrtraverzek is.

A négyszög traverzek területén annyiban változik a helyzet, hogy itt már csak QUADLOCK rendszerek rendelhetőek, tehát a fix installálásra szánt elemek nincsenek a választékban, csak a kónuszokkal összeállítható elemek. Az egyenes elemek 50cm-től, 4m-ig rendelhetőek. A kiegészítő elemek és sarkok, pedig a különféle keretek összeállítását teszik lehetővé. Ezekhez a rendszerekhez már lehet rendelni az úgynevezett tower system emelő rendszereket, melyekkel a magasba emelhetőek az összeállított keretek.

Apropó emelők! Ehhez a kategóriához sorolnánk, bár eredendően EUROITE termékek. Mégis inkább az állványokhoz állnak közelebb, hiszen arra hivatottak, hogy különféle világító alkalmatosságokat tartsanak a magasban.. Ezek között is elég nagy a szórás, ami a felhasználói igényeket illeti, ezért sokaknak, sokféle kivitel létezik Kezdve az egyszerű A1-es állványtól az STV-20 fejgép statív és az STV-40 fényállványon át egészen a TOWER emelőkig.

További kiegészítők is rendelhetőek ezekhez az állványrendszerekhez. Külön vásárolhatóak kónuszok, pinek, sasszegek, záró talpak és a fali rögzítéshez szükséges záró elemek. További kiegészítők még az ezek összeszereléséhez szükséges speciális szerszámok, illetve a biztoságos fogás érdekében kesztyűk, három méretben, M, L, és XL.

2015