BRAND – futurelight

A Futurelight a Steinigke Showtechnic professzionális fénytechnikai berendezéseinek márkája. Európában az elsők között bontott szárnyat a termékcsalád, mikor a „nagy” márkák után új szereplők jelentek meg a piacon. Eleinte Cseh országban zajlott a kiadott gyártás, de az egyre több márka termékeinek előállítását felvállaló üzem, minőségromlásának köszönhetően, a márka áthelyezte a gyártást távol keletre. Ettől viszont nem kell megijedni, mert a Steinigke Showtechnic hozott alkatrészekkel dolgoztat, továbbá igen magas minőségi követelményt és minőség ellenőrzést támaszt a gyárral szemben. A költözéssel új típusok és külalakok születtek, melyeket az óta, már sok más cég is „lekoppintott”.

Melyek is ezek az új dizájnt és típusokat képviselő darabok. Először mindenképpen a fő csapásirányt kell górcső alá venni, az-az a scennereket és a mozgófejes lámpákat. Ebben a szegmensben mindenki megtalálhatja a maga számítását, hiszen a minőségi megoldások ellenére is lehet egyszerű könnyen kezelhető lámpákat gyártani (DJ-Scan sorozat, DJ-Head sorozat). A Bonyolultabb szerkezetű lámpák, melyekkel sokkal kifinomultabb fényshow hozható létre, szintén megtalálhatóak a kínálatban. Ezek a PHS (spot), PHW (wash), PHB (beamer), sorozatú mozgófejesek, és a PSX, és PSC sorozatú scannerek.

További izzós kiegészítő fények területén is kínál megoldást a márka, melyek szín és ábraváltók. Ezek a fényforrások tökéletesen alkalmasak egy-egy műsor látványának, kiegészítésére. Így a fő fényforrásokat kiegészítve tökéletes produkció hozható létre. Hogy ezekkel is képbe legyünk itt is felsorolunk egy-egy típust, megkönnyítve a böngészést: PCC és WL termékcsalád

A Futurelight-ot sem kerülte el a LED-es kor szelleme ezért itt is fellelhetőek a kínálatban ezekkel a fényforrásokkal szerelt lámpák. Ilyenek, a DJ-LED, az EYE, LIS, PHP termékek.
A LED-es lámpák területén további termékek a beépíthető, dekorációs és különböző kivitelű megvilágító fényforrások, amik választhatóak RGB kivitelben és fixen színezett változatban is. Ide sorolható a CL, LB, POS, WP, OFL.

A Futurelight-ra jellemző, hogy jeleskedik különböző kivitelű egyéb DMX-el vezérelhető platformokkal is melyek felhasználhatóak egy fényshow további kiegészítőjeként is, de akár promóciós célokra is kiválóan alkalmasak. Ezek a a forgó platformok, a PRH termékcsalád tagjai.

Ha Futurelight akkor DMX vezérlés!
Mivel a márka jellemzően DMX vezérelt lámpákat készít, magától értetődik, hogy vezérlőket is kínál világító alkalmatosságaihoz. Ezek a kis kompakt vezérlőktől kezdve az összetett, rendszerek vezérlésére is alkalmas készülékekig, szintén minden igényt kielégítenek. Ezekbe a vezérlőkbe, már előre integrálva vannak a lámpák és azok csatornakiosztása, így egyszerűen programozhatjuk kedvünkre azokat a CP sorozattal. Meg kell említenünk azonban, hogy az igazán nagy volumenű előadások show műsorok világításának megszerkesztéséhez még a legfejlettebb vezérlő is kevés lehet. Ám a Futurelight erre is kínál megoldást a WIZARD szoftverekkel. Ehhez a programhoz elegendő egy laptop, illetve a szoftverhez adott interfész, melyet mint egy normál vezérlőt, a DMX kör jelére kell csatlakoztatni. A WIZARD létezik 1024 csatornás, 2 DMX univerzumos kivitelben is, melynek belső, programozható memóriája is van.

2014