BRAND – omnitronic-psso

Az Omnitronic márkanév több évtizede van jelen az európai piacon. A méltán megbecsült termékcsalád itthon ’92-óta elérhető. Ez idő alatt rengeteget fejlődött. Az induláskor egy-két hangfal, erősítő, néhány fénytechnikai eszköz, lemez és CD-játszó tette ki a palettát. Mára az Omnitronic a hangosítás minden szegmensét lefedő kínálattal rendelkezik, amelyben mindenki megtalálhatja az elvárásának megfelelő kategóriájú készüléket.

A “szőrös” hangfalak (DX, TMX, DS sorozatok), azok számára tökéletes megoldás, akik szeretnének otthon is, vagy egy kisebb szórakozóhely méretű helyen, kb. 50 főig bulit rendezni, vagy meggyőző hangerővel zenét hallgatni. A helység méreteihez viszonyítva érdemes válogatni közülük, a 8”-os méllyel szeretektől egészen a nagy dupla 18”-os méllyel szerelt álló ládákig tart a paletta.

Hangfalak területén az Omnitronic a profi kategória felé is nagy lépést tett. Eleinte két kiemelkedő pro család volt elérhető. Omnitronic márkanév alatt a PAS, és külön márkázva a PSSO (Professional Sound System Omnitronic). Utóbbi elsősorban koncertek, szabadtéri nagy rendezvények hangosítására fejlesztett ládákból, míg a PAS, klubok, diszkók pro hangosítására készültek.

Pár évvel ezelőtt a stúdió hangosítás területén is megvetette a lábát. Kezdetnek a C sorozat került a nagyközönség elé, szintén több méretben, aktív és passzív kivitelben. Ez a hangfalcsalád a mai napig az egyik legnépszerűbb stúdió hangfala az Omnitronic-nak. Később követték a DH, a POP, és az EG sorozatok, majd itt is színre lépett a pro kategória, a PSM család a hozzá tartozó aktív mélynyomókkal. Itt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a vásárlói visszajelzések alapján a stúdió hangfalcsaládok bármelyike kiválóan alkalmas házimozi célokra is!

Természetesen nem hagyták a hangfalakat erősítő nélkül sem. A fejlesztések során az új hullámot a P sorozat indította, melyből 2007-ben eladási rekord született, soha addig még nem adtunk el ennyi OMNITRONIC márkajelzéssel ellátott erősítőt. Ezután érkezetek a már említett PSSO erősítők, amik már digitális kivitelben is elérhetők lettek. Mára az Omnitronic hasonlóan, mint a hangfalaknál, több végfok családot dobott piacra a felhasználói igények még teljesebb kielégítése érdekében. Az L sorozat, leginkább otthoni, az E otthoni és stúdió szintű hangfalakhoz, és kis fős bulikhoz, míg a P, B, és a PSSO, pro kategóriájú felhasználáshoz készültek. Az utóbbi három, a felépített hangrendszer teljesítmény és technikai igényének megfelelően variálható, választható.

A márkára jellemző másik fő irányvonal, a zenelejátszó eszközök gyártása. Ebben a szegmensben is mindenki megtalálhatja az igényének, illetve szintjének megfelelőt. Az eleinte két CD-ből és kettő darab lemezjátszóból álló felhozatal, mára széleskörű palettával rendelkezik. A DJ szegmensben bővült a kínálat, mind a CD, mind a lemezjátszók területén. A CD játszók közül mindenképpen a DMS, illetve a Hybrid CDV lejátszót. Az asztali, vagy stage CD lejátszók közül említést érdemel, az XMP, XDP sorozatot, továbbá a kártyaolvasó lejátszót a DMP-101-et. A lemezjátszók közül, a DD sorozatból az 5250-es illetve a 2550 és 2520-as USB csatlakozós lemezjátszókat kell megemlíteni.

Tovább nézelődve a kínálatban felfedezhetünk különböző felhasználási célra tervezett keverőket, a home kategóriától a DJ-n keresztül a pro zenekari és stúdió mixerekig. Ezek a PM, MX, EMX, EX, CM a home DJ és Club mixerek. Az EM, RS, CS, LS, CFL, PSSO a stúdió, a színpadi, zenekari hobbi, és zenekari, stúdió pro kategóriát képviselik.

OMNITRONIC DR-1000 ha hangosítás, akkor elengedhetetlen, hogy említést tegyünk a mikrofonokról, melyek a dinamikus beszéd, és énekmikrofonoktól (M és VM kategória) elindulva a hangszermikrofonokon át (DSM szettek, és ezek alkotói. IC sorozat), a pró broadcast és stúdiómikrofonokig (VM, VRM sorozat) lefedi a teljes igényskálát, ki-ki az igényeinek és pénztárcájának megfelelő darabok közül válogathat. A vezeték nélküli szettek és a külön megvásárolható egységek szintén hasonló skálán mozognak. Ezért az otthoni rendszerek (VHF sorozat), a fél profi több mikrofonos szettek (UHF sorozat), a pro (DR-1000-es és felett) kategóriák nyújtanak megfelelő választási lehetőséget.

Amiről, még feltétlenül említést kell tenni, azok a kisegítő berendezések (LH sorozat), effektek (GEQ, CL, XO, processzorok (DXO).

2014