ÁSZF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI (VÁSÁRLÁSI) FELTÉTELEK


A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) Loyal Investing Kft. (1044. Budapest, Ezred utca 7; továbbiakban: Szolgáltató) és az elektronikus szolgáltatást igénybe vevő vásárló (a továbbiakban: Vásárló) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (továbbiakban: Felek)


1. Magunkról

1.1. A webáruházat olyan szolgáltatásokkal és lehetőségekkel igyekeztünk felépíteni, hogy Vásárlóink minél egyszerűbben megtalálhassák, kiválaszthassák és megvásárolhassák a keresett terméket. A webáruház funkcióit igyekeztünk a felmerülő igényekhez igazítani, és ezen túlmenően próbáljuk megkönnyíteni, segíteni a vásárlást. A legmegfelelőbb termék kiválasztásának elősegítésére, igyekszünk Vásárlóinknak a lehető legtöbb információt nyújtani a kiválasztott termékekre vonatkozóan.

1.2. A webáruházat az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény („Ektv.”) alapján szolgáltatóként társaságunk működteti.

1.3. Társaságunk Ektv 4.§-ban előírt kötelező adatszolgáltatása a 2. menüpontban található.

1.4. Webáruházunk biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent Vásárlóinkra kockázatot, azonban javasoljuk az alábbi óvintézkedéseket: vírus és spyware védelmi szoftverek használata friss adatbázissal, az operációs rendszer biztonsági frissítéseinek telepítése.

1.5. Webáruházunk főbb termékkínálata: Steinigke Showtechnic GmbH forgalmazó által gyártatott OMNITRONIC, PSSO dj, stúdió, hangtechnika. EUROLTE, FUTURELIGHT, ANTARI látvány, fénytechnika. DIMAVERY hangszerek. ROADINGER rack -ek, táskák, szállítóládák, kiegészítők. OMNILUX, GE, OSRAM, PHILIPS, SYLVANIA fényforrások. ALUTRUSS, DECOTRUSS, GUIL traverz, színpadi elemek, biztonság technika, bútor. ACCESSORY, NEUTRIK alkatrészek, kiegészítők. EUROPALMS, EXPAND műnövények, dekoráció. További márkáink: HELUKABEL, HICON, HONEYWELL, ILME, LEE, PC, SAFETEX, SAVEKING, SCHILL, SHZ, SOMMER CABLE, TITANEX, WIELAND. További kínálatunk: DENON DJ, DENON PROFESSIONAL, NUMARK, RELOOP, MARANTZ PROFESSIONAL, ALTO PROFESSIONAL, DB TECHNOLOGIES, M-AUDIO, TRONIOS dj, stúdió, hangtechnika. CHAUVET DJ, CHAUVET PROFESSIONAL, MARQ LIGHTING, TRONIOS, SFAT, MAGIC FX, LASERWORLD látvány, fénytechnika. ALESIS, AKAI PROFESSIONAL hangszerek, kiegészítők. UDG táskák, kiegészítők. TRUSST traverz elemek.

 A megjelenített termékek házhoz szállítással és személyes áruátvétellel is megrendelhetőek, erről bővebb információ a 8. és 9. pontban olvasható.


2. Tájékoztató adatok

Loyal Investing Kft.
Székhely: 1044. Budapest, Ezred utca 7.
Cégjegyék szám: 01-09-997122
Adószám: 24237239-2-41
Közösségi adószám: HU24237239
Képviselője: Kulcsár Viktor
Telefonos ügyfélszolgálat : +36 70 231 8811. Munkanapokon 10:00 – 18:00 óra között.
E-mail: info@showtechnic.hu
weboldal: www.showtechnic.hu
Raktár: 1043. Budapest, Csányi László utca 34. (ALFAHÁZ). Személyes ügyfélfogadás nincs, vagy indokolt esetben, előre egyeztetett időpontban lehetséges!

Banki adatok:
Bankszámlaszám: 12010453-01377938-00100001 Raiffeisen Bank
Nemzetközi bankszámlaszám IBAN: HU62 12010453-01377938-00100001
S.W.I.F.T.: UBRTHUHB


3. Vásárlóinkról

3.1. Webáruházunkban megtalálható bármely áru vásárlója lehet bármely, szolgáltatásainkat igénybe vevő természetes személy, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet.

3.2. Leendő vásárlóinkat kérjük, hogy első vásárlásuk előtt regisztrálják magukat. A regisztrációval vásárlónk tudomásul veszi a „Vásárlási feltételekben” foglaltakat. A vásárláshoz regisztráció kötelező.

3.3. Ha vásárlónk elfelejti jelszavát, kérésére újra rendelkezésre bocsátjuk. A jelszó átadásából, illetéktelen személy általi felhasználásából eredő károkért a jelszó tulajdonosát terheli felelősség. A hibás regisztrációs lapok elküldéséből keletkező károkért a szolgáltató nem vállal felelősséget.


4. Vásárlás, megrendelés

A webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. A Felek közötti szerződés a megrendelő adatlap valamennyi kötelezően kitöltendő mezőjének kitöltését és a beírt adatok ellenőrzését követően a rendelés leadásával jön létre. A felek között ily módon, magyar nyelven létrejött szerződés, írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 12 (tizenkettő) hónapig őrzi. A rendelések feldolgozása munkanapokon történik 10:00-18:00 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra. Ügyfélszolgálatunk minden esetben telefonon vagy e-mailben visszaigazolja a megrendelést. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számítva átlag 10 nap. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészében. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor.


5. Jogi és e-környezet

Webáruházunkból történő vásárlásokat az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény Ektv. továbbá a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.5.) Korm.rendelet, a fogyasztóvédelemről  szóló 1997.évi CLV. törvény, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959.évi IV.törvény szabályozza.


6. Árak

6.1. Webáruházunkban feltüntetett valamely szolgáltatásunk akkor ingyenes, ha az külön feltüntetésre kerül, ellenkező esetben annak igénybe vételéért minden esetben az ott feltüntetett ellenértéket kell vásárlónknak megfizetni. Társaságunk szabadon élhet az árváltoztatás jogával. Az árváltozások akkor lépnek életbe, amikor a webáruházban online megjelennek. A közölt árak áfásan (bruttó) vannak feltüntetve. Az árakat minden eseteben a Magyar Köztársaság törvénye szerinti ÁFA terheli. Az árak minden esetben a Magyar Köztársaság törvényes fizetőeszközében kerülnek megállapításra. A közölt árak a házhoz szállítás költségeit nem tartalmazzák! Házhoz szállítás esetén csomagolási költséget nem számítunk fel. Az akciós árak mindig a készlet erejéig, illetve az akció időtartamáig érvényesek!


6.2. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő „0” Ft-os vagy „1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a vásárló elállhat vásárlási szándékától.


6.3. Webáruházunkban minden egyes terméknél szerepelő ár megegyezik „készpénzes”, vagy „utalásos” fizetés esetén, valamint árakció esetében egy „akciós ár” estében is. A „készpénzes” ár készpénzfizetés, utánvétes fizetés, előre átutalásos fizetés és 24 órán belül teljesített átutalásos fizetés esetén érvényes. Az „utalásos” ár előre megállapodott határidejű banki átutalásos fizetés esetén érvényes. Az „akciós” ár a készlet erejéig, illetve az akció időtartamáig érvényes, bármely fizetési mód esetében. Fizetési feltételeink bővebben a 7. menüpontban olvashatók.


7. Fizetési feltételek

Készpénzes fizetés: Készpénzes fizetésnek számít az áruátvételkor kiegyenlített (utánvét is) fizetés. /Készpénzes ár/

Utánvét: Kiszállításkor az áru ellenértéke a futárnak készpénzben fizetendő. A készpénzfizetési számlát a csomag tartalmazza, vagy a rendeléskor megadott e-mail címre elektronikus számlát küldünk. /Készpénzes ár/

Előre utalás (Átutalás): A megrendelést követően a szolgáltató elektronikus, átutalásos, két munkanapos fizetési határidővel ellátott számlát állít ki, amit a megrendelést követően küldött visszaigazoló e-mail-hez csatol. Késedelmes fizetés esetén a szolgáltató a törvényben előírt mértékű késedelmi kamatot számolja fel! /Utalásos ár/. Ameddig a fizetendő összeg nem kerül kiegyenlítésre szolgáltató részére, addig a megrendelt termék(ek) nem kerülnek átadásra a vevő részére.

Cégünk bruttó 200.000 Ft. végösszegű rendelés felett 50% előleg megfizetését kéri! A visszaigazoló e-mailben díjbekérőt küldünk és a rendelést az előleg beérkezés megtörténtekor véglegesítjük.


8. Személyes áruátvétel

Vásárlóinknak esetenként lehetőséget biztosítunk a megrendelt termék(ek) előre egyeztetett helyszínen (raktárunkban) történő személyes átvételére az alábbi feltételekkel: cégünk közvetlen értékesítést nem végez, vagyis nincs üzlethelyiségünk, a webáruházban megjelenő termékeket nem tartjuk raktáron csupán beszállítói készletinformációt közlünk, ezért a megrendelések azonnal nem vehetőek át. Az megrendelt termék(ek) beérkezése után minden esetben értesítjük Vásárlóinkat az átvétel lehetséges időpontjairól. Előre egyeztetett helyszínen csak készpénzfizetést áll módunkban elfogadni, a bankkártyával való fizetést technikai okok miatt egyelőre nem tudjuk biztosítani, de a fejlesztés a terveinkben szerepel. Ez az opció bruttó 100.000 Ft. feletti vásárlás esetén választható, vagy törékeny termékek esetén. Ezzel kapcsolatban, minden esetben előre egyeztetés szükséges.


9. Házhoz szállítás feltételei és díjai országosan

9.1. A szolgáltató a megrendelt árut a megrendelést követő 48 órán belül házhoz szállítja saját szállítóeszközzel vagy szállítmányozó cég igénybevételével, amennyiben a megrendelt termékek raktáron vannak. Ettől eltérő esetben a szállítás pontos idejét egyeztetjük Vásárlóinkkal. A hétvégén vagy ünnepnapokon érkezett megrendelés a munkaszüneti napot követő első munkanapon számít beérkezettnek. Előre utalás esetén bruttó 1.990 Ft. / csomag. Utánvétel esetén bruttó 1.990 Ft. / csomag. Mindkét esetben bruttó 100.000 Ft. feletti vásárlás esetén a kiszállítás díjmentes.

Kivételt képeznek a hosszú áruk, vagyis amiknek valamelyik oldala meghaladja a 250 cm-t. Ezek a termékek házhoz szállítási díjai külön kerülnek kiszállításra. Minden esetben egyedi díjszabást igényel, amit a szállítócég határoz meg és 50%-ban a Vásárlót terheli. Hosszú áru rendelés estén mindenféleképp kérjen szállítási ajánlatot.

9.2. A szerződésben vállalt határidőn belül történő teljesítésért mindent megteszünk. Ha a szerződést ennek ellenére mégsem tudjuk teljesíteni, mert az áru mégsem áll rendelkezésre, haladéktalanul tájékoztatjuk vásárlónkat, és részére a már megfizetett összeget visszatérítjük. Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén a szolgáltatót kártérítési kötelezettség nem terheli.

9.3. A megrendelés napján érvényes árlista az irányadó, a szerződéses ár a rendelés visszaigazolásban szereplő, illetve a vásárlás előtt visszaigazolt ár. A várható szállítási napon kérjük, tegye lehetővé a futárnak, hogy a megrendelt termékeket átadhassa. A kiszállítások munkanapokon 8-17 óra között kerülnek teljesítésre.

9.4. A szállítási költség a megrendelőt terheli. Ennek összege a választott szállítási mód és a rendelt áru súlya és darabszáma függvényében változhat, de cégünk jelenleg fix szállítási költséggel dolgozik. Erre vonatkozó információink a 9.1. menüpont alatt találhatóak. Házhoz szállítás esetén a szállítási költségen kívül csomagolási költséget nem számítunk fel.

9.5. Javasoljuk, hogy megrendelő (átvevő) a csomagot kézbesítéskor a kiszállító előtt szíveskedjen megvizsgálni. Ha sérült csomagolású termék érkezik, akkor mielőtt átveszi, mindenképp nyissa ki a futár előtt és győződjön meg róla, hogy a termék nem sérült meg. Abban az esetben, ha a termék is megsérült, nem kötelező átvenni. A futárszolgálat jegyzőkönyvet vesz fel és vissza hozza. Minden más esetben az átvétel kötelező! Ha a terméket átveszi, azzal elismeri, hogy sérülésmentes. Utólag ilyen kifogással nem élhet cégünk felé. Megértését köszönjük!

A lámpatestekhez általában nem tartozik izzó. Abban az esetben, ha a gyártó az izzót tartozékként mellékeli a lámpatesthez, akkor ezt a tényt a termékleírásban jelezzük. Ne felejtsen el a lámpatestekhez izzót rendelni! Izzót, neoncsövet a termék sérülékenysége miatt nem, vagy csak vásárlói felelősségre áll módunkban futárszolgálattal küldeni.

9.6. Észrevételek és reklamációk a szállítmányokkal kapcsolatban bármilyen reklamációval, garanciális igényérvényesítéssel kapcsolatban fordulhat hozzánk levélben és személyesen is. Ügyfélszolgálatunk elérhetősége a 12. menüpont alatt található.


10. Jótállás, Szavatosság, Garancia

10.1. Webáruházunk kizárólag jó minőségű, hibátlan termékeket forgalmaz. Az egyes termékek forgalmazása mindenben megfelel a hatályos magyar jogi előírásoknak. Az általunk eladott termékekre biztosítjuk a vásárláskor hatályban lévő jogszabályokban előírt szavatosságot és jótállást. A garanciális igényt az ügyfélszolgálatnál kell bejelenteni.

10.2. A webáruházunkban forgalmazott bizonyos tartós fogyasztási cikkek kötelező jótállásáról a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet utasításai az irányadóak. A 72 órás cseregaranciával élhet a vásárló, ha a rendeltetésszerű használatot a meghibásodás akadályozza. A kereskedőnek jogában áll a vásárolt termékkel kapcsolatos jelzett hibát felülvizsgáltatni a szakszervizzel, és abban az esetben, ha a hiba a nem rendeltetésszerű használatra vezethető vissza, a javítási költség a vevőt terheli.


11. Árutájékoztató

11.1. A webáruházban minden forgalmazott áru képe és lényeges tulajdonságait feltüntető termékleírása – ha van ilyen – az áru használatára vonatkozó speciális utasítás, illetve az áru használatával járó esetleges veszélyekről szóló tájékoztató megtalálható. Vásárlónk megrendelésének visszaigazolásával egyidejűleg írásbeli tájékoztatót is kap a Korm.r. által előírt 2.§-a szerinti kötelező tartalommal. Az írásbeli tájékoztató tartalmazza a vállalkozás azonosításra alkalmas adatai mellett, a kiválasztott termék lényeges jellemzőit, az árát, annak járulékos terheit, esetleges szállítási illetve postaköltségét, továbbá a szállítás és teljesítés feltételeit, tájékoztatást tartalmaz a vállalkozás ajánlati kötöttségének idejéről, illetve a fizetési-, és egyéb szerződési-, feltételekről, továbbá az elállás jogáról. A termékek adatlapján megjelenített képek esetenként eltérhetnek a valóságtól vagy illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

11.2. A forgalmazott termékek – ahol ezt a hatályos jogszabályok előírják – magyar nyelvű árutájékoztatóját és használati utasítását az áruhoz mellékeljük. Ha véletlenül nem kapná kézhez az áruval együtt a kötelező használati utasítást, azt azonnal – mielőtt az árut használatba veszi – jelezze ügyfélszolgálatunknál, pótoljuk.

11.3. Amennyiben a webáruházunkban található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a portálon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.


12. Ügyfélszolgálat

Cégünk a vevői igények kielégítésére elérhetőséget biztosít, amelyet a vevők a következők szerint érhetnek el:

Postacím: Loyal Investing Kft. 1043. Budapest, Csányi László utca 34 (ALFAHÁZ)
Telefon: +36 70 231 8811. Munkanapokon 10:00 – 18:00 óra között
Webcím: www.showtechnic.hu
E-mail: info@showtechnic.hu
Személyes ügyfélfogadás nincs, vagy csak indokolt esetben, előre egyeztetett időpontban lehetséges!


13. Vevő elállási joga

13.1. Amennyiben vásárlónk természetes személyként regisztrált/vásárolt, a szerződéstől számított 3 (három) munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Ez esetben a rendeléskor megfizetett vételárelőleget, vagy teljes vételárat a szolgáltató köteles visszafizetni. Az elállás joga attól a naptól kezdődően gyakorolható, amikor a vásárló az árut megrendelte. Ha a vásárló ez idő alatt nem él elállási jogával, a megrendelt árut köteles átvenni. Ha az árut a megrendelő nem veszi át, akkor is köteles a megrendelt áru teljes vételárát megfizetni szolgáltató részére. A szolgáltató lehetővé teszi a 3 (három) munkanapon túli rendelés lemondását abban az esetben, ha a vásárló állal megrendelt terméket a szolgáltatónak is lehetősége van a gyártónál lemondani, illetve ha a szolgáltató által küldött visszaigazoló e-mailben vállalt megérkezési idő lejár.

Ha a vásárló az árut személyesen átvette és 3 (három) munkanapon belül minőségi panasszal él, amit a szolgáltató jogosnak talál, lehetősége van az átvett terméket visszaküldeni.  A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet, az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében házhozszállítás esetén Vásárló a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Vásárló, vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségek a vásárlót terhelik (visszaküldési cím: Loyal Investing Kft. – 1043. Budapest, Csányi László utca 34. ALFAHÁZ). Webáruházunk az áru ellenértékét haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30 (harminc) napon belül téríti vissza.

Ha a termék használatba került a szolgáltatónak nincs módjában a reklamációt elfogadni és nem köteles a terméket visszavenni! Az elállási jog nem illeti meg az olyan Vásárlót, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár el.

13.2. Vásárlónk nem gyakorolhatja az elállás jogát olyan áru értékesítése esetén, amely a vásárló személyéhez kötött, illetve amelyet a vásárló kifejezett utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza, hang-, kép- illetve számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetén, ha a csomagolást a vásárló már felbontotta.  17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet 5. §-ban foglaltak szerint. Az elállási jog gyakorlása során a megrendelő jóhiszeműen köteles eljárni, az elállási jogát rendeltetésének megfelelően köteles gyakorolni, ezen jog gyakorlása nem vezethet a joggal való visszaéléshez a megrendelő részéről (Polgári törvénykönyv 5. §.).


14. Az e-szerződésről

14.1. Az e-szerződés megkötésének, illetve magának a szerződésnek a nyelve magyar.

14.2. A szerződéskötéshez szükséges, egymásra épülő technikai lépéseket a rendszer automatikusan kínálja fel vásárlóinknak. A folyamatot a vásárló a megrendelés elküldéséig bármikor megszakíthatja. A megrendelés elküldését megelőzően vásárlóinknak lehetősége nyílik az általa bevitt adatokat ellenőrizni és az esetleges adatbeviteli hibákat javítani. Vásárlónk által elküldött megrendelés szerződéskötésre irányuló jognyilatkozatnak minősül. Az e-szerződés akkor jön létre, amikor a megrendelés általunk történő visszaigazolása vásárló partnerünkhöz általa hozzáférhetően megérkezik. Amennyiben ez a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül sem érkezik meg, partnerünk mentesül az ajánlati kötöttség alól.

14.3. A megrendelés és a visszaigazolás útján létrejött e-szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, amit a webáruház iktat és archivál, az utóbb, minimum 1 (egy) hónap időtartamon belül hozzáférhető.

14.4. A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő felek értékhatártól függően a Pesti Központi Kerületi Bíróság, illetve a Fővárosi Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.


15. Szerzői jogok, adatvédelem

15.1. A webáruház oldalain található összes adat, információ és a honlap design-ja, felépítése a honlapon látható formában szerzői jogi védelem alatt áll. Ezen elemek jogtulajdonosi hozzájárulás nélküli felhasználása a szerzői jogok megsértése miatti jogkövetkezményekkel jár.

15.2. Az ügyfelek adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései az irányadóak. A rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, azokat harmadik félnek nem adja ki. Társaságunk a webáruház üzemeltetőjeként az oldalak használata során, betartja a vonatkozó adatvédelmi törvények és rendelkezések előírásait.